Η κρυμμένη προσευχή του Ελληνικού αλφαβήτου


Mοιραστείτε το:




Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του.

Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.

Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!

ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ.

ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ,

Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ

ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ.

(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞ Η,

Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ),

ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ

ΤΑΦΗ ΕΨ ΙΛΩΝ,

ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,

Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.

Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων.

Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής:

Αλ = Ο νοητός ήλιος.

Φά-ος = το φώς.

Βη = προστακτική του ρημ. βαίνω (=βαδίζω, έρχομαι).

Τα = δοτική άρθρου δωρικού τύπου, τη, εις τήν.

Γα = Γή (δωρικός τύπος).

Άμα = (επιρρ.) συγχρόνως.

Ελ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος.

Εψ = ρήμ. έψομαι, εψ-ημένος = ψημένος.

Ιλών = ιλύς (ουσ.) = λάσπη, πηλός.

Στη = προστ. ρήμ. ίστημι.

΄Ιγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα.

Ζη = προστ. ρημ. ζώ.

Η = προστ. ρημ. ειμί, είμαι.

Θη = προστ. ρημ. θέτω.

Ιώτα = τα Ιώγα, τα Εγώ (πρβλ. αγγλ. Ι = εγώ).

Παλλάν = Ρημ. πάλλω (= δονούμαι, περιστρέφομαι) επιθ. παλλάς = πάλλουσα, περιστρεφόμενη (π.ρ.β.λ. Παλλάς Αθηνά).

Δα = άλλος τύπος της Γα, Γής (πρβλ. Δά- μήτηρ > Δημήτηρ > Δήμητρα = Μητέρα Γή)

Νύξ = (ουσ.) νύχτα.

Ο = (αναφ.) το οποίο, που.

Φύ(οι) = ευκτική ρημ. φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).

Απόδοση:

Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!

Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται

(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).

Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)

για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν

και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.

Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,

και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)

το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,

και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,

το σημαντικότερο όλων!

Η εκφώνηση της επίκλησης αυτής, στον αρχαϊκό της τύπο, έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους Ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο αυτού του Πλανήτη και αν ίστανται..

Διότι πάνω απ΄ όλα είναι μια μυστηριακή κρούση στον ιερό σπόρο της Ελληνικής ψυχής τους...

πηγή
Mοιραστείτε το:




33 σχόλια:

  1. Απ'οσο γνωριζω το Ελληνικό αλφάβητο, εκτός από το "στίγμα", είχε και άλλα δύο γράμματα.Το σύνολο 27.Το γράμμα "κόππα" και "σαμπί".Γιατί δεν περιέχονται και αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείς το δίγαμα , το κόππα και το σάμπι. Ο παραπάνω πίνακας τα έχει μέσα.
    Αν θές ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο:
    http://www.ellinikoarxeio.com/2010/08/ancient-hellenic-arithmology.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενταξει φιλε ανωνυμε 8α σου ετοιμασουν και μια μεταφραση με αυτα μεσα....κατι 8α σκεφτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νω οι δικοι σου οι εβραιοι,ρε ανωυμε,θα σκεφτουν κατι για να αποδειξουν πως ολα τα σχετικα με την ΕΛΛΑΔΑ ειναι ψεματα εε?
    για κανε το ιδιο με αλλα αλφαβητα και ελα να μας τα πεις λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σας ευχαριστώ δάκρυσα μόλις το διάβασα οι πρόγονοι μας βρίσκονται παντού γύρο μας το μόνο που μένη είναι να μπουν και μέσα στις καρδιές των πολλών γιατί οι λίγοι Έλληνες που απομένων δεν τους ξέχνα ποτε οι πολλοί είναι το πρόβλημα
    Όσο για τον ανώνυμο που θεώρει ότι όλο αυτό είναι απατή τον παρακαλώ να το πάει σε ένα οιοδήποτε φιλόλογο που ένα έχει γνώσης αρχαίων ελληνικών, και αν αυτος του απαντήσει ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη κοροϊδία τότε να καταδικάσει το δημοσίευμα αλά τη να περιμένω από έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι ένα Ευρέως από του διαόλου το κέρατο αγράμματος και με μηδενική παιδία άρχισε να περπάτα πάνω σε λήμνες και πελάγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://pythas.t35.com/index.html

    Ιστοσελίδα Ελλήνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Εχω μία ερώτηση:Μπορείτε να μου πείτε την πηγή του παραπάνω άρθρου; Δεν αμφισβητώ κάτι.Αντιθέτως μου αρέσει και θα ήθελα να το ψάξω κι άλλο.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To παραπάνω άρθρο φίλε/η μας το έστειλαν απο το inout.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλ = Ο νοητός ήλιος

    Συγγνώμη κι όλας, αλλά από πού κι ως πού;
    (Αφήστε κάτω τα λεξικά, δεν υπάρχει λέξη αλ στα αρχαία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή Αλ Πατσίνο είναι "ο νοητός ήλιος του Πατσίνο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βγες απο την λίθη πρόβατο και μετά ελα κάνε σχολιο..Ειρωνεύεσαι κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το λήμμα "Αλ" δεν είναι τίποτε άλλο απ' το Ηλ(ιος).
    Στην Κλασσική Ελληνική πολλά είναι τα παραδείγματα που το "η" τρέπεται σε "α". Π.χ Γη=Γα, το διάσημο Ταν ή επί Τας δεν είναι τίποτε άλλο από: (με αυ)Την ή επί (αυ)Της {την ασπίδα εννοείται}. Δωρική διάλεκτος λέγεται αγαπητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγαλείο οι Αρχαίοι Έλληνες, δεν χρειάζεται αυτό απόδειξη.
    Αυτό που θα ήθελα πολύ να πιστέψω και να πειστώ κάπως πώς είναι ότι εμείς έχουμε κάποια σχέση με το μεγαλείο αυτό.
    Γιατί αυτοί ήταν άνθρωποι με πνεύμα εξασκημένο και ζωντανό, ενώ εμείς γίδια που ζούμε με την Ρούλα, την Τατιάνα και τον Αυτιά και τρώμε ό,τι κι αν μας σερβίρουν χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να το μασήσουμε.
    Θαυμάζω απόλυτα το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, αλλά δεν μπορώ να ταυτιστώ με Γεωργιάδηδες και λοιπούς φανατικούς που πασχίζουν να μας πείσουν ότι εμείς είμαστε το ίδιο και το αυτό. Ως DNA ίσως, αλλά ως πνεύμα ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι να τους μοιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οφείλουμε και εμείς να διδαχθούμε και να εξασκήσουμε το εν υπνώσει πνεύμα μας! Και τότε είναι βέβαιο ότι υπήρχαν "γίδια" όπως και σήμερα άνθρωποι του πνεύματος. Μην απαισιοδοξούμε και μη θεωρούμε τους "Γεωργιαδηδες" κατ'ελάχιστο σχετικούς.. Είναι παραπάνω από σίγουρο πως οι πρόγονοι μας θα γελούσαν με καραγκιοζάκια τέτοιου τύπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέτοιες ερμηνείες κυκλοφορούν καμιά εικοσαριά (20) χρόνια ίσως και περισσότερο. Θυμάμαιλίγο άλλη μια που έχει να κάνει με την αριθμητική και πήγαινε κάπως έτσι. εν, δύο, τρεις, τεσσαρας και η ερμηνεία ήταν (ενδύω τρείς τας αράς..)δεν θυμάμαι το υπόλοιπο. Γενικά μπορείς να παίξεις με τις λέξεις και να βγάλεις ότι θέλεις. λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό αποτελεί αποκλειστική έρευνα του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων (Ε.Ο.Ε) www.eoellas.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως θα μπορούσε κανείς να μου πει σε πιο αρχαίο κείμενο υπάρχει το αλφάβητο; Και το ρωτώ γιατί από όσο έχω διαβάσει το αλφάβητο δηλαδή η τοποθέτηση των γραμμάτων με αυτή την σειρά, είναι μεσαιωνική εφεύρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε όλα τα αρχαία κείμενα που αναφέρεσαι, είναι γραμμένα με Ελληνικό Αλφάβητο. Τι εννοείς εφευρέθηκε τον μεσαίωνα?
    Το Μεσαίωνα, κατακρεουργήθηκε το Ελληνικό αλφάβητο, όχι εφευρέθηκε. Τουλάχιστο από την 3η χιλιετία π.Χ υπάρχει το αλφάβητο στην σημερινή του μορφή. Παλαιότερα έγραφαν τις λέξεις χωρίς κενό μεταξύ τους. Συνεχιζόμενες. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρατηρώ ότι το κείμενο ακουστικά γραμματικά και μορφολογικά δεν συνάδει με τον τροπο γραφής της δωρικής διαλέκτου και με καμία παγανηστική επίκληση αρχαιων κειμένων. Επίσης το ρήμα ειμι της αττικής διαλέκτου είναι εσμί στα δωρικά (αρχική μορφή του ρήματος)...καμία σοβαρη ερευνητικη ομάδα δεν θα παρέδιδε τον "υμνο" μπασταρδεμένο...και τέλος δεν υπάρχουν τα ονόματα της ερευνητικής επιτροπής...επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι καταγεγραμμένη η επίκληση στο υποσυνειδητο των Ελλήνων αφού μέχρι πριν δεν γνωριζαμε οτι το αλφαβητο κρυβει καποιο νόημα...Η αρχαιολατρεία με αυτά τα μέσα θα οδηγήσει στο άλλο άκρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σίγουρα δεν χρειάζεται να επιχειρηματολούγουμε τόσο πολύ για την Αλήθεια. Δεν θα ήταν πιο σοφό και ενάρετο οι νεώτεροι έλληνες να μην χρησιμοποιούν λεκτική μορφή βίας 'τραβώντας' επιχειρήματα γιατί κάτι τέτοιο υποβιβαζει τους προγόνους τους σε 'πολεμικό λαό' ή σε 'λαό σοφιστών'; Κάποια ερωτήματα προς στοχασμό όλων μας:
    . Υπήρχε η 'αλφαβήτα' με αυτή τη διδακταία μορφή γραμμάτων στα αρχαία σχολειά;
    . Το αλφάβητο μπορεί να είναι γραμμένο στο υποσυνειδητο αλλά το υποσυνειδητο που είναι γραμμένο; Αν είναι γραμμένο στο dna τότε αυτό πεθαίνει με το σώμα. Αν πάλι είναι στην ψυχή τότε η ψυχή το παίρνει μαζί της και... ξαναμπαίνει σε ένα σώμα. Υπάρχει λοιπόν ψυχή ή σώμα ελληνικό. Είμαστε ψυχές ή ψυχοσωματικά όντα; Αν το σώμα κάνει την ψυχή αυτό δεν είναι η πεμπτουσία του 'υλισμού';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομιζω οτι το θεμα εχει ξεφυγει, ο φιλος μας εβαλε κατι που καπου ειδε, δεν ζηταει απο κανεναν να πιστεψει(σ΄αυτην την προσευχει) ουτε καν να συμφωνησει, απλα ειναι αξιο παρατήρησης και οποιος θελει αλλα οποιος θελει και μονο οποιος θελει να το ψαξει και αλλο.Φιλικα παντα Σωτηρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά φροντίστε να μάθετε ορθογραφία και μετά ελάτε να αμφισβητήσετε όλα εκείνα που σκόπιμα δεν αποκαλύπτονται..,{γιατί νομίζετε οτι την προηγούμενη φορά που διάβασα την έρευνα να επαναδημοσιοποιήτε σε άλλο ιστότοπο,σε μερικές μέρες διαγράφηκε..(;)..}
    Όσο κι αν αμφισβητείτε απο κάποιους η εγκυρότητα των στοιχείων ,όσο κι αν ειρωνεύοντε το αρχαιοελληνικό μεγαλείο της δημιουργίας,το μόνο που καταφέρνουν να αποδείξουν είναι η στενότητα του εγκεφάλου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν γνωρίζω αν ευσταθεί το παραπάνω δημοσίευμα. Οι γνώσεις μου στα αρχαία Ελληνικά δεν μου επιτρέπουν να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω. Όμως πλέον στα παιδιά του δημοτικού δεν μαθαίνουν το αλφάβητο όπως το μαθαίναμε εμείς κάποτε. Τώρα δεν υπάρχει άλφα, βήτα, γάμα,... αλλά α, βου γου δου, κλπ. Τυχαίο, δεν νομίζω. Κάποιοι θέλουν να μας αποκόψουν από την παράδοση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είμαστε γεννημένοι σε μια χώρα γεμάτη ήλιο, σταυροδρόμι πολιτισμών, εμπορικών συναλλαγών και εδαφικών απαιτήσεων. Εχουμε το DNA στο αίμα μας και τη ροή που υπάρχει στα εδάφη μας από τα πανάρχαια χρόνια. Είτε πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία είτε όχι, ο θεός είναι μια ευρύτερη έννοια που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως το εύρος της, την ουσία της. Πάντως όλοι ζούμε κάτω από το ίδιο ήλιο. Εμείς διαλέγουμε πώς θα τον κατανοήσουμε, εξηγήσουμε και δεχθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://www.facebook.com/alfabook?fref=ts
    ριξτε μια ματια στο εξεραιτικο βιβλιο του Μιλοβαν Λαλοβιτς
    ενα αποσπασμα

    Το βιβλίο Άλφα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Άλφα-Βήτα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του πάζλ το οποίο θα ολοκληρωθεί όταν ενωθούν και τα δέκα βιβλία. Κάθε ένα από αυτά, έχει μία ή περισσότερες λέξεις που είναι γραμμένες έντονη γραφή «Bold» και που ο αναγνώστης μπορεί να την προσθέσει στο κενό πεδίο της προσευχής του ελληνικού αλφάβητου που προβλέπεται για το βιβλίο αυτό. Μετά από την ολοκλήρωση και την ενοποίηση του συνόλου της σειράς θα έχετε στα χέρια σας πλέον μία αλλαγμένη προσευχή η οποία θεωρείται η αρχική χαμένη εκδοχή της αρχαίας προσευχής – επίκλησης προς τον Κύριο Θεό (φως) η οποία από την αρχή της δημιουργίας έχει υφανθεί στο ελληνικό αλφάβητο. Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης. Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

    ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.
    Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:
    “ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”
    Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:

    “ΑΛ ΦΑ, ΒΙ ΤΑ ΓΑ!
    Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!__________________

    ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙ ΛΩΝ
    Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται__________________

    ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ,
    Ας γίνει ένα καταστάλαγμα______________________

    Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ
    για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν ____________________

    KATA ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ.
    και να σταθούν πάνω στην τρεμάμενη γη________________________

    (ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ,
    Ας μην επικρατήσει η νύχτα που είναι το μικρόν _______________________

    Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ),
    Που είναι το μικρόν _________________________________

    ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ,
    Και το καταστάλαγμα του πύρος_____________________________

    ΤΑΦΗ ΕΨΙ ΛΩΝ,
    να κινδυνέψει να ταφεί μέσα στην αναβράζουσα ιλύ

    ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,
    Και ας αναπτυχθεί η ψυχή_______________________________

    Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.
    Που είναι το μέγιστο!________________________________


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μα τί μπούρδες είν'αυτά που πουλάτε στους Αφελίμ;; κατ'αρχάς ο μπαγλαμάς που σκαρφίστηκε τη δήθεν αρχαία προσευχή είναι σκράπας από αρχαία ελληνικά, μπαρούφες λέει, οι περισσότερες λέξεις δεν υπάρχουν. Κι επιπλέον όταν δεν του βγαίνει κάτι αλλάζει σειρά γραμμάτων (πχ το κάπα λάμδα έγινε κατά παλλάνδα!!) εκτός αυτού όλα τα γράμματα του αλφαβήτου είναι φοινικικές λέξεις: (aleph=βόδι, beth=σπίτι, gimel=καμήλα κ.λπ.) που τις εξελληνίσανε οι αρχαίοι, όπως εξελληνίσαμε εμείς πχ το scan και το κάναμε σκανάρω. Αν πάρει μάτι γλωσσολόγου την είδηση αυτή, θα σας ταράξει στο δούλεμα. Παραπέμψτε τουλάχιστον στη βικιπαίδεια για να μορφώσετε τους αγράμματους ελληνοβαρεμένους που πιστεύουν ότι κάτσει κι ότι νά ναι! http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πιστευω στο παραπάνω άρθρο αλλα το να κοιτάξω το wikipedia για να μορφωθώ προτιμώ να μείνω αγράμματος και ανορθογραφος....Τα μισα που γράφουνε στο wikipedia είναι λάθος....

      Διαγραφή
    2. ενω τα ελληνικα που γραφεις εσυ και που μιλαμε σχεδον ολοι μας ειναι πιο σωστα (πχ. μπουρδες, σκραπας, μπαρουφες κτλ)

      Διαγραφή
  27. καπου προς το τελος πρεπει να πηγαινει σε φ ΧΨ ω και οχι φ Ψ Χ ω σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τόσο ευφάνταστη μπούρδα! Συγχαρητήρια σ' αυτόν που το έκανε. Άμα ξόδευε το ωραίο μυαλό του σε κάτι πιο σημαντικό, σίγουρα θα είχε να προσφέρει κάτι πραγματικά σπουδαίο!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μια ακόμη διαδικτυακή φλυαρία που περιμένει τα σχόλια των περαστικών από τον τρέχοντα σύνδεσμο για να γίνει σημαντική ή όχι...

    Υ.Σ.1ο:το παραπάνω σχόλιο δεν είναι απαραίτητο να απαντηθεί από κάποιον ανώνυμο ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs