Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα αρκετούς ιστορικούς και "ερευνητές" να επισημαίνουν την ύπαρξη πολλών αναφορών σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μέσα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Σχεδόν σπάνια όμως κάποιος παρέθετε περαιτέρω στοιχεία, όπως συγκεκριμένα βιβλία, κεφάλαια, εδάφια, για να μπορέσω να κάνω την δική μου μελέτη.
Εχτές, βρήκα μετά απο καιρό το έργο του Πλούταρχου "Λεύκολλος" απο τους Βίους Παράλληλους. Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα μία αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, σχετικά με την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενου αντικειμένου κατά την διάρκεια μίας μάχης. Με έκπληξή μου διαπίστωσα οτι όντως υπάρχει η σχετική αναφορά στο συγκεκριμένο έργο και την οποία αμέσως σκέφτηκα να ανεβάσω στο Ελληνικό Αρχείο.
Στο παρακάτω απόσπασμα, ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Λεύκολλος με τον Ρωμαϊκό στρατό του ήταν έτοιμος να πολεμήσει εναντίον του Βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη καί του συμμάχου του Μαρίου, τον οποίον είχε στείλει ο Σερτώριος προς βοήθεια του Μιθριδάτη. Ενώ ο στρατός των Ρωμαίων είχε παραταχθεί εναντίων του στρατού του Μιθριδάτη και όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η μάχη, ξαφνικά, μέσα απο τα σύννεφα εμφανίζεται ένα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο...
"[...]καταστὰς δ' εἰς ἔποψιν τῶν πολεμίων καὶ θαυμάσας τὸ πλῆθος, ἐβούλετο μὲν ἀπέχεσθαι μάχης καὶ τρίβειν τὸν χρόνον, Μαρίου δ', ὃν Σερτώριος ἐξ Ἰβηρίας ἀπεστάλκει Μιθριδάτῃ μετὰ δυνάμεως στρατηγόν, ἀπαντήσαντος αὐτῷ καὶ προκαλουμένου, κατέστη μὲν εἰς τάξιν ὡς διαμαχούμενος, ἤδη δ' ὅσον οὔπω συμφερομένων, ἀπ' οὐδεμιᾶς ἐπιφανοῦς μεταβολῆς, ἀλλ' ἐξαίφνης τοῦ ἀέρος ὑπορραγέντος, ὤφθη μέγα σῶμα φλογοειδὲς εἰς μέσον τῶν στρατοπέδων καταφερόμενον, τὸ μὲν σχῆμα πίθῳ μάλιστα, τὴν δὲ χρόαν ἀργύρῳ διαπύρῳ προσεοικός, ὥστε δείσαντας ἀμφοτέρους τὸ φάσμα διακριθῆναι. τοῦτο μὲν οὖν φασιν ἐν Φρυγίᾳ περὶ τὰς λεγομένας Ὀτρύας συμβῆναι τὸ πάθος."
Μετάφραση
"[...]οταν αντίκρισε τους εχθρούς, απόρησε με το πλήθος τους καί θέλησε να αποφύγει την μάχη καί να καθυστερήσει, επειδή όμως ο Μάριος, που είχε στείλει από την Ιβηρία ο Σερτώριος στον Μιθριδάτη ως στρατηγό μαζί με στρατιωτική δύναμη, τον συνάντησε καί τον προκαλούσε, παρατάχθηκε για να πολεμήσει. Ενώ βάδιζαν ήδη προς τη σύγκρουση, χωρίς να συμβεί καμμιά φανερή μεταβολή, άνοιξε ο αέρας καί φάνηκε να κατεβαίνει με ορμή ένα μεγάλο σώμα σαν φλόγα, που έμοιαζε πολύ με πιθάρι στο σχήμα καί με πυρακτωμένο ασήμι στο χρώμα, καί οι δύο στρατοί φοβισμένοι από το όραμα αποσύρθηκαν. Λένε λοιπόν πως αυτό έγινε στη Φρυγία, κοντά στις λεγόμενες Οτρύες."
Αυτό το γεγονός συνέβη κατά τον Τρίτο Μιθριδατικό Πόλεμο, τα έτη 74-66 π.Χ.
Πηγή: Πλουτάρχου, Λεύκολλος, κεφάλαιο 8, εδάφια 5-6.
Η ᾽Αναφορά σε ΑΤΙΑ᾽και η εικόνα, παραπέμπουν σε εξωγήινους πολιτισμούς, ενώ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο απο το κείμενο. ΑΤΙΑ θα μπορούσε να είναι και ένας μετεωρίτης για εκείνη την εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορουσε ομως να ειναι και σκαφος, με την ιδια λογικη.
ΔιαγραφήΕξ'αλλου ο Πλουταρχος δεν ειναι λιακοπουλος ουτε παισιος.
Λεει επι λεξει... τὴν δὲ χρόαν ἀργύρῳ διαπύρῳ προσεοικός...
μετεωριτης αργυρου χρωματος δεν εχει ξανα αναφερθει
O meteoritis exei proskrousi,sto sigekrimeno megethos pou anaferete to edafio
ΑπάντησηΔιαγραφήίσως αν έγραφες ελληνικά να καταλαβαίναμε και τι λες "ανώνυμε"
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μελέτη που δεν αναιρεί την πιθανή ύπαρξη εξωγήινων, αλλά φανερώνει και μια άλλη παράμετρο, που πρέπει να ληφθεί υπόψιν: http://www.oodegr.com/oode/biblia/texno1/perieh.htm.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ. Τι σχέση έχει ο Λιακόπουλος με τον Άγιος Γέροντα Παΐσιο, δεν καταλαβαίνω - προφανώς καταλαβαίνει εν τω νοΐ του ο φίλος σχολιαστής...
Καλύτερα να περιοριστείς στον τομέα σου, κύριε "ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ", και να μην θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους χριστιανούς- "ειδήμονες". Από την μελέτη των στοιχείων, είτε από την αρχαία κλασσική γραμματεία, είτε από τις αρχαιολογικές ανασκαφές, είτε από τις παραδόσεις άλλων λαών, μπορεί να υποστηριχτεί ισχυρά ότι πράγματι υπάρχουν εξωγήινες οντότητες που κάποτε επισκέφτηκαν τον πλανήτη που ενοικούμε. Ο κ. Πουρναρόπουλος Αθανάσιος στο βιβλίο του παρέχει πολλά τέτοια στοιχεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή