Το συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας


Mοιραστείτε το:


Το βιβλίο προέκυψε μέσα από τον προβληματισμό και την προσπάθεια για μια μεθοδική προσέγγιση και μελέτη της δομής του αρχαίου λόγου και έρχεται ακριβώς για να καλύψει την ανάγκη αυτή. Προς το σκοπό αυτό επιχειρεί να επισημάνει, αλλά και να παρουσιάσει με τρόπο εύληπτο και ευκολοδιάβαστο τα βασικά συντακτικά φαινόμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Η ύλη του διακρίνεται σε ενότητες, που διαρθρώνονται κάθε μία από αυτές σε τρία μέρη: Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει πίνακες που αντιστοιχούν τη θεωρία με τα οικεία της παραδείγματα. Το δεύτερο μέρος εμβαθύνει στα συντακτικά φαινόμενα και τα φωτίζει πολύπλευρα με παρατηρήσεις και σημειώσεις. Στο τρίτο μέρος της κάθε ενότητας παρατίθενται ασκήσεις, που αναφέρονται στα συντακτικά της φαινόμενα.

Συνολικά το βιβλίο εμπεριέχει 40 ασκήσεις και περισσότερα από 1.500 παραδείγματα, που προσφέρουν πλούσιο υλικό για διδασκαλία στο διδάσκοντα, για άσκηση και τριβή με την ύλη στη μαθητή. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις που παρατίθενται κατά ενότητες.


Mοιραστείτε το:




2 σχόλια:

  1. Το αρχείο αυτό δεν κατεβαίνει. Μήπως μπορείτε να το διορθώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs