Το Facebook στην σημερινή κοινωνία


Mοιραστείτε το:




Δίπλα στην πραγματική κοινωνία, έχει δημιουργηθεί μια άλλη πραγματικότητα .Μια εικονική πραγματικότητα. Ένας απο αυτούς τους εικονικούς κόσμους είναι και ο κόσμος του facebook.
Καθημερινά, εκατομμύρια ανθρωποι σε όλων τον κόσμο, απο τον καναπέ του σπιτιού τους, σερφάρουν σε αυτόν τον εικονικό κόσμο, κάνοντας φίλους που δεν τους γνωρίζουν στην πραγματική τους ζωή και είναι πολύ πιθανόν να μην τους γνωρίσουν ποτέ.
"Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πώ ποιός είσε",λέει μια παροιμία της κοινωνίας μας...
Ποιόν φίλο όμως; Τον πραγματικό ή τον εικονικό;

"Η συνήθεια που έγινε λατρεία", έλεγε απο την άλλη ο Ανδρέας Μικρούτσικος για το ριάλιτι Famestory, κάτι που ισχύει τη σημερινή εποχή για το Facebook! Μια συνήθεια που όχι μόνο έγινε λατρεία αλλά εξελίσσεται σε επιδημία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Facebook μετρά σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά την υφήλιο και είναι από τα δημοφιλέστερα web site του πλανήτη σύμφωνα μάλιστα και με τη λίστα ταξινόμησης Alexa!


To Facebook ιδρύθηκε το 2004 από τον φοιτητή Mark Zuckerberg και αρχικά απευθυνόταν μόνο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Με το πέρασμα των χρόνων το Facebook κατέκτησε τον κόσμο.

Τι είναι όμως το Facebook; Πρόκειται για μια κοινωνική ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Γνωριμίες, παιχνίδια, quiz είναι μερικά από τα αγαθά που προσφέρει το Facebook στους ενδιαφερόμενους. Η ιστοσελίδα στηρίζεται στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες του με τον αριθμό των φωτογραφιών να φτάνει τα 14 εκατομμύρια καθημερινά!

Δείτε την εκπομπή του Αlpha "To κουτί της Πανδώρας" με θέμα το Facebook στην σημερινή κοινωνία

Mοιραστείτε το:




0 Σχόλια:

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs